Mis je energie?


Veel mensen kampen met een energietekort en worstelen met voeding omdat ze nog niet weten welke voeding bij hun lichaam past.


  • Dit kan door een verstoring van balans/rust in je lichaam
  • Door hormonale klachten
  • Door voedingstoleranties of allergieën

Waarom is mijn aanpak anders?

Als bewustzijnscoach en voedingsadviseur kijk ik naar het hele plaatje. 
-- Hoe zit je in je vel?
-- Welke rol heeft stress in jouw leven?
-- Hoe vaak beweeg je?
-- Neem je rustmomenten?
-- Welke voeding eet je en hoeveel drink je?

Als je natuurlijke voeding eet voedt dat je lichaam, je geeft het volwaardige bouwstenen die het nodig heeft om te groeien en te herstellen. Kijk maar eens naar je huis. Als je dat niet onderhoudt dan kan het dak gaan lekken of de verwarming begeeft het. Net als een huis heeft je lichaam onderhoud nodig om optimaal te functioneren.

Het resultaat? 

Meer energie:

+ om aan je kinderen te besteden
+ je hobby op te pakken
+ om tijd met waardevolle vrienden door te nemen

Een lichaam in gezonde balans

+ zodat je afscheid kunt nemen van klachten
+ je je lichaam ondersteunt door je eigen voedingskennis
+ zelfverzekerd je kleding weer aan kunt


Mijn missie is om mensen bewust te maken. Van leefprocessen tot voedingspatronen in relatie met onze eigen natuur.

Concreet?

Laat me contact met je opnemen voor een vrijblijvende telefonische afspraak, dan kijken we samen naar je persoonlijke situatie en bekijken we of natuurvoeding (wellicht in combinatie met coaching) jou kan helpen om meer energie te krijgen. 

Hoe zit het met mijn natuur en bewustzijn?

in 2019 rondde ik mijn studie Natuurvoedingsadviseur af. Een intense tijd waar flink aan mijn bewustzijn gerammeld werd. Na elke lesdag was ik me hyperbewust dat ik niet meer terug kon naar een tijd van niet meer weten. Voedingskeuzes die we dagelijks maken, het is zo intiem. Maar eigenlijk staan we vaak te weinig stil bij wat er in onze buik terechtkomt. Welke reis het door je lichaam maakt en misschien nog belangrijker; welk effect heeft het op je? Maar wat is dat nou; natuurvoeding?

 

Je lichaam heeft dagelijks voeding nodig om vooruit te kunnen. Voor iedereen is het ritme anders maar in de basis heb je koolhydraten, eiwitten en vetten nodig om je motor te starten en warm te houden. Als je dat uit voeding haalt die van dichtbij komt, dan heb je (naast het milieuvriendelijke aspect) ook meteen de meeste voedingswaarde uit je eten, want hoe minder transport, hoe rijper geplukt en dat proef je! Als je voor groente en fruit uit het seizoen en liefst biologisch kiest dan haal je meteen alle bonuspunten uit je eten. Je voeding is dan onbewerkt en zonder toevoegingen en vol met goede bouwstoffen. Je bent dan lief voor je lichaam want dat hoeft dan minder hard te werken om te ontgiften. Daarbij kan het zijn energie op de goede manier inzetten, namelijk om jou (en je organen) te ondersteunen.

 

Het bewustzijn van voeding komt helaas pas vaak als er lichamelijke klachten zijn. De motor is stuk (vermoeidheid) of je bougies lijken het te begeven (allergieën, ontstekingen, maag-darmklachten). Een auto brengen we naar de garage en laten we nakijken. Je lichaam zou heel blij worden van een APK, maar dagelijks volwaardige voedingskeuzes maken zou nóg fijner zijn.

 

We zien steeds vaker dat onze kinderen al ouderdomsziekten krijgen. Ik schrik daarvan. Je lichaam versneld oud laten worden en jong belasten met voedingsmiddelen die het niet ondersteunen kunnen voor klachten of ziekten als diabetes en obesitas zorgen. De basis voor veel ziekten op latere leeftijd wordt vaak al bepaald door je voeding- en leefstijl op jongere leeftijd.

Gelukkig is er goed nieuws!

Je kunt het allemaal weer terugdraaien door je lichaam te helpen met bewuste voedingskeuzes. Je lichaam heeft een zelf genezend vermogen mits het ondersteund wordt. Ik snap heel goed dat dit boven je pet groeit want waar moet je beginnen? Ik kan je daar een handje bij helpen. We kijken samen naar je huidige voedingspatroon en eventuele klachten. Van daaruit maken we kleine stappen naar een nieuw voedingspatroon. Op jouw tempo en binnen jouw mogelijkheden. Vaak komt er ook nog een ander soort begeleiding bij kijken. Vanuit mijn ervaring als leefstijlcoach neem ik dat meteen mee. Twee vliegen in één klap! Mijn doel is dat je vol levenskracht weer naar huis gaat.

Naast persoonlijke begeleiding verzorg ik gastlessen en geef ik voorlichting op de school van je kinderen of bij een kinderdagverblijf. Ook staan er volop workshops op de planning samen met inspirerende partners.  

Bij natuurvoeding denk je misschien aan biologisch eten maar het is meer dan dat. Het is een bewuste levensstijl die je geestelijk en lichamelijk voedt. Je kunt je daarmee energieker, vitaler en gezonder voelen!


We worden ons steeds bewuster dat voeding een belangrijke invloed heeft op ons lijf, ons gevoel en ons functioneren. We weten ook dat natuurlijke voeding een duurzamere en milieuvriendelijkere keuze is. Ook blijkt deze voeding smaakvoller en voedzamer te zijn.  

Natuurvoeding wordt opgebouwd uit vier basisprincipes: vers, puur, eerlijk en biologisch. Je kunt je voorstellen dat een zaadje die een natuurlijke weg, buiten in de zon, zonder hulpmiddelen, heeft mogen bewandelen, de beste voedingswaarde heeft. Als we daarmee ook nog respect hebben voor mens, dier, aarde en milieu dan helpen we de generaties na ons ook nog.